Pages

Friday, February 1, 2013

Tragedi 30 Januari

Hai, Assalamualaikum dan selamat petang..






Terkejut tak tengok 2 gambar kat atas ni? hu sedih, itulah yg berlaku pada kereta aku tu pada rabu baru2 ni..  Nak tahu apa ceritanya??

Masa tu aku baru balik dari pasaraya. Aku pun parking la elok2 kat tempat yang biasa aku parking dekat rumah sewa aku tu. Masa tu kat depan aku memang ada sebuah lori yg saiznya sederhana .Aku nampak ada orang tengah punggah barang macam angkat guni pasir batu la macam tu.. Memang aku tahu ada org renovater umah kat situ.. Aku pun x la parking rapat pun dengan lori tu. Aku enjak ke belakang lagi bagi ruang lebih ckit kat lori tu..

Aku pun naik la ke rumah dalam 10 minit pastu aku turun balik nak keluar.. Tengok2 dah kemek dah kete aku tu. Memang terbeliak la biji mata aku ni.. Lori tu dah x de.. Mula la aku rasa nak marah sbb aku parking bukan rapat pun dengan lori tu..



Memang sah lori tu punyer keje.. tengok pada kesan kemek dan calar tu pun dah tau.. Kalo kereta , bukan mcm tu. Dan korang bleh tengok gambar kat atas ni, bpe besar ruang kat depan kete aku tu? lori tu bukan besar mana pun.

Ikutkan hati aku ni memang nak pegi serang terus kat rumah tu. Nasib baik aku ada kawan2 yang cool dan Ohsem yang pergi tanya elok2 kat pekerja indon katr umah tu.. Dan kisahnya pekerja lori tu bukan orang mereka. Pekerja lori tu kerjanya memang dah diupah angkut sampah barang2 renovate rumah tu. Aku berjaya dapat no telefon boss pekerja indon tu tapi bila aku call x dapat dihubungi.. Geram betul!

Dan kesudahannya petang esoknya aku ke rumah Acu aku dan dia la yang tolong ketuk balik bonet depan tu..






Walaupun bonet tu dah elok bertutup tapi yang kemek2 tu yang korang dapat lihat dalam gambar di atas memang x dapat nak buat apa melainkan tukar yang baru.. hoho.. sapa nak bayar?? Dan memang sedih la, sayang kereta cantik2, dah nampak cacat.. huhu.. Acu aku pesan, lain kali jangan parking kalo ada lori or van. Pergi cari tempat parking yang lain.. Sebab lori dan van lebih besar dari kancil aku tu.. Memang susah la diorang nak perasan. So kena hati2 pasni.. Oh Acu, maafkan ku sebab sudah mencacatkan keretamu ini.. Kalo korang nak tau sebenarnya pemilik sebenar kancil aku ni Acu aku. Dia guna kereta lain, dan kancil ni dia bagi aku guna.. Baik kan.. Tapi sangat terkilan sebab dah jadi macam tu.. :(

2 comments:

Shybie Hasliza :) said...

Eh azia, lawa lah rim tayar kete awak. berapa eh awak tuka? Ingat nak tukar rim tayar lah..

nidapink90 said...

thanks.. meme lawa, tp dah huduh sbb dh rupe ghitu.. huhu.. hmm x taw la, acu kte yg wat :) lau nk tukar survey la dulu kat tenet and tnye2 kedai, n tnye gak la yg org bese make up kete

 
Images by Freepik