Pages

Sunday, January 15, 2012

yang terbaik

kita memang x boleh jadi org yg terbaik
and
dapat apa2 yang paling terbaik
tapi
kita boleh jadikan apa yang kita ada,
apa yg kita miliki
sebagai yg terbaik yg pernah kita dapat.




Wednesday, January 11, 2012

no new entry

Assalamualaikum..
hai,..

sebenarnya saya nak taip entry ringkas dan pendek je,..
cuma nak beritahu kpd
rakan2 dlm dunia blog terutama follower sy yg tegar dan juga silent reader,

saya x dapat nak update apa2 entry buat masa ini, mungkin untuk suatu ketika cuma,
sebab masa itu amat berharga,
masih belum ada betul2 masa untuk mengupdate blog,
walaupun kadang2 ada je idea dtg untuk menaip,
tapi sy rasa sy perlu lebih bijak menghargai masa dan menggunakannya dengan sebaiknya.

Utamakan kerja2 yg perlu diutamakan,
walaupun masih baru beberapa hari sem ini dibuka,
dan belum pun dapat banyak tugasan dan assignment,
tapi sy x mahu tangguh lama2 kerja2 dan aktiviti
spt perbentangan, mencari bahan nota tambahan,update file, kemaskini nota, melakukan aktiviti asrama dan persatuan, selitkan sedikit waktu petang untuk riadah/jog bsama kawan2, berusrah, meeting, post mortem, kuliah maghrib dll.

dalam seminggu tu ada hari2 tertentu yg agak busy smpai ke mlm, dan dah nak tengah mlm baru dpt on laptop,
jadi pada hari2 lain yg ada masa,perlu la saya gunakan sebaiknya.

Jadi nantikanlah entry yg seterusnya dimasa akan datang..
Harap idea yg datang sebelum ni masih ada dan tidak kekeringan  sebelum sempat jejari ini menaip.

sekian, segala salah silap harap dimaafkan..
semoga kejayaan sering menjadi milik kita semua..
sebelumundur diri, fikirkan sejenak kata2 ini :


Walauapa pun yang terjadi dalam hidup kita,
kita perlu laluinya dan
yakinlah bahawa kita akan dapat melaluinya dan
 ia akan ditinggalkan menjadi sejarah,
sabar lah dan insya Allah masa yang anda tunggu2 itu akan tiba kelak.

Biarkan perkara lalu,
berlalu pergi.
Yang penting adalah pada masa sekarang dan hadapan
bukan pada hari yg lepas yg telah menjadi lipatan sejarah dlm hidup kita.

Saturday, January 7, 2012

CintA


Cintakan bunga,
bunga akan layu akhirnya.
Cintakan manusia,
manusia akan pergi meninggalkan kita,
Cintakan Allah,
tetap kekal abadi selamanya...

Monday, January 2, 2012

 
Images by Freepik