Pages

Saturday, March 20, 2010

Di suatu pagi yang x berapa pagi






Hai,.. rini kan ari sabtu. sok dah nk blik IPIK . wah,..x puas cuti,.. x terasa pn cuti. Asyik dok ngadap laptop je - agsmnt,fb,ms,youtube,movie. Dah ade pn bebrape bdak IPIK yg dh blik IPIK. Nseb bek umah aku pn kt cheras je, mlm2 pn leh blik.hehe.. tp x nak la, nk agkut brg dri stor lg nk bekemas lg, nk iron bju lg, nk print out agsmnt lg,.dan lg lg lg.....





Pg td,aku kelaparan,mlm td x mkn nasi pn. mkn bubur nasi je. Dah la ngntuk, tido kul nk dkt 4 pg, tgk movie n men tenet. hehe.
gi dapur x taw nk wat pe tuk breakfast. Bahan byk abes, abah lak kuar dh pg2. Mak demam. Last2 aku men masak je kuah tuk mkn dgn mi. Memng x ckup bhn, tp aku maskkan je ape2 yg bleh dimasukkan. Antaranya sayur2, fishball, sos cili, sos tiram, belacan ckit, cili api, tomato, garam, gula, lada hitam, serbuk sup, telur, udang, kentang,dan air. Ble dh dicampur aku pn rse la. mm leh tahan..pastu bru aku masukkan mi kuning.
Ble dh siap, aku pn hidang la,.. adik2 aku pn mkn la. Aku ckp la rupe die mcm mi rebus la.
Adik aku kata, rse pn mcm mi rebus..hehe yeke.. Nyum,...nseb bek leh dimakan..






Korang nampak x gmbr dak laki kat sebelah ni. Taw x spe die? cpat teka.. hehe.die la adik aku yg kata mcm mi rebus td tu,. pggil die man atau maman. nak amek spm thun ni. skola kat sek tek gerik , kelas kejuruteraan awam. Moga dia dpt result cemerlang ti...Chai yok!












Pas wat keje cki, aku pn ngadap la tenet,.. Tiba2 adik aku yg second last tu dtg rengek2 nk tgk movie.. nak tgk cter papadom katenye. Aku dh tgk byk kali dah.. mm sat lg la pasang.. lg pn x bosan pn cter tu. Adik aku yang ni lak bru drjah 4. pggil die fara atau hanim. Cuti ni die main je, ble suruh bce buku, die kate dh pekse. wat pe bce buku. ai budak ni, tu bru ujian syg oi.. exam ptghn thn n akhir thn kn lom lg.. Jawabnya, ala lambat lg,.. Whatever la, pe2 pn die slalu dpt result yg bek,.. baguih,..le tur..


Ni la fara dgn kwn die kt kmpg opah.






Ari nie aku nk rehat puas2, nk tgk movie, men tenet,.. hheehe.. sok nk blik asrama dah,..hu (mcm la umah jauh sgt) Tapi kan rind la nak blik kmpg,..hu. Insya Allah ti la kut cuti sem blik kmpg lak. Tok, wan, opah, wait 4 me! Lau kat kmpg aku ske kuar dgn wan aku. ktorg slalu kuar dating 2 org..hehe slalu nyr gi bli brg, gi pekan, n gi mkn2. best taw u. murah2 mkn kt kdai di kmpg. Kmpg aku kt selama, perak.

Ni wan aku dgn adik aku yg form4, atie.









Mmm..aku ade adik lg sorng, raiyan.. ingt x ake de cter mse post ptame aku dulu.
Die ni untu
ng taw, kakak2 n abg die dh besar2. Ble aku grad ti die bru umo 5 tahun.
So, nak pape ti leh la minta kat aku,..amboi..
hehe

Die pg td mcm biasa bgn awal..
die memng slalu bgn awal kdg2 bgn awal dri org len..hehe.
Pastu die akn nangis ble dh bgn, lame x dimandikan. hehe..
tgk kecik2 lg dh taw nk mandi pas bgn,
x slese kn dik, busyuk.. Die ni x byk ragam, comel sgt2. mestila adik aku kan...x sabar bk tgk die pndai merangkak dan berjalan., mesti lg cumell..

k, la,..aku dh lapar.. lagipun dh m
suk zohor nie..
pastu nk layan movie dgn adik2 ku,..
daaa











THANK YOU -_-




4 comments:

aleen said...

ini dia post taaruf, utk memperkenalkn family..
asal x letak gambar family semua sekali.. huhu~

pandai la cikgu nini masak.. bgus2.. calon isteri yg baik ni..
XD

tu kamera sendiri ke?
beshnyer...

anak sulung mmg berdikari..
kan cikgu nini?
ngeh3~~

Che gu Nida said...

heehe,..ade gmbr sume dgn gmbr atuk nenek tp de kat kmpg la,..


ala,..bleh la ckit2.. byk lg nk kena perbaiki dan masak..

ha ah,..sendri nyer.. beli gune duit elaun hehe mse de pc fair kt mid sem lepas.


ha ah,..slalunye gtu lah..(perasan)..
thanks dbb sudi komen cikgu dila comel,..
ngeh ngeh...-_-

biehah said...

assalamualaikum
suka dpt kenal cikgu nini,dah la baik, sopan lak tu...huhu

Che gu Nida said...

eh eh ko biha,...

aku syg ko,..hehe

 
Images by Freepik